|

Ziraat Bankası 9 Farklı Esnaf Kredi Paketi 2022 (ve Destekler)

Ziraat Bankası İşyeri Kredisi sayfamızda; şartlar, özellikler, destek ve güncel faiz oranları. Ayrıca devam eden devlet yardımlarıyla ilgili son dakika gelişmelerini de takip etmek mümkün.

Ziraat Bankası Esnaf Kredisi Faiz Oranı / 2 Eylül 2022

Kredi TürüAylık FaizYıllık Azami Oran
İhracat (YP)%0.70*%8.50
Borçlu Cari Hesap (BCH)%1.5%18
İhracat (TL)%1.5%18
KMH%1.98%22.68
Yatırım%1.5%18
İskonto Kredileri%1.5%18
Taşıt Kredileri%1.5%18
İşyeri Kredileri%1.5%18
Plaka Kredileri%1.5%18
İşletme Kredisi%1.5%18

*Nefes kredisi ve diğer faizsiz kredi kampanyaları için Halkbank İşyeri Kredisi Hesaplama bölümüne gidebilirsiniz.

Ziraat Bankası Esnaf Kredisi Kampanyaları 2022

Ziraat Bankası, belirli alanlarda esnaf ve sanatkarlara kredi ürünleri sunmaktadır. Bu krediler için azami yıllık faiz oranları yukarıdaki tabloda gösterilmiştir. Aşağıdaki maddelerin altındaki tabloda kredilerin özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Rotatif Kredi Nedir?

Cari hesap borçlu kredisi olarak da bilinen rotatif kredi, işyerinizin giderlerini karşılamak amacıyla 12 aya varan vadeye sahip bir kredi kampanyasıdır. Başvurunuz onaylanırsa krediniz hesabınızda hazır tutulacaktır. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ziraat Bankası şubelerinden kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

BCH kredilerine vade (Mart, Haziran, Eylül ve Aralık), vade ve/veya hesap kapanışlarında faiz tahakkuk eder.

Gün İçi Kredisi Nedir?

Kampanya adından da anlaşılacağı gibi, işletmenizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için hesabınızda hazır tutulan kredilerdir. Gün içi kredinin vadesi 1 gündür. Günün sonunda risk kapanır. Kredi borcu gün sonunda kapatılmazsa kullanmış olduğunuz kredi normal bir ticari kredi olarak işlem görür. Ziraat Bankası’nın gün içi kredi kampanyasından faydalanmak için geçmişte nakit kredi işlemleri yapmış olmanız gerekmektedir.

Nakit Yönetim Kredisi Nedir?

Ziraat Bankası üye işyeri kredi kampanyalarında en çok aranan kredi türlerinden biridir. Vergi ve prim borçlarınızı ödemek için Nakit Yönetimi Kredisi’ne başvurabilirsiniz. Bu sayede vergi ve prim ödemeleri gecikmeden ödenmiş olacaktır.

Bankamızın aracılık yaptığı kurum*, elde edilen gelirin değerinin belirli bir kısmını nakit çıkışı gerektirmeyen nakit yönetimi kredisi olarak vermektedir. kaynak: Ziraatbank.com.tr

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom, Avea faturaları, sosyal güvenlik kurumu primleri, vergi ödemeleri gibi alanlarda kullanabileceğiniz kredilerdir. Nakit Yönetimi Kredisi alabilmeniz için daha önce Ziraat Bankası’nda nakit kredi geçmişiniz olması gerekmektedir.

Diğer Bankaların Vadeli Hesap Faizleri:

Taksitli İşletme Kredisi Nedir?

İşletmeniz için ihtiyaç duyulan likiditeyi karşılamak için kullanılabilecek bir diğer kredi türü de taksitli işletme kredisidir. Alacağınız kredi taksitlerini taksitler halinde ödeyebilirsiniz. İşletmenizin geliri göz önünde bulundurularak ödeme planları sizin için hazırlanır. Ziraat Bankası taksitli işletme kredisinin faiz oranları kredinin süresi ve tutarına göre değişmemektedir.

Spot Kredi Nedir?

Aynı zamanda işletmenizin kısa vadeli ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir kredi kampanyasıdır. Krediyi maksimum 6 ay vade ile kullanabilirsiniz. Kredi tutarı, krediye uygulanacak faiz oranları ve kredinin süresi kredinin verildiği gündeki piyasa koşullarına göre belirlenmektedir.

Plaka Kredisi Nedir?

İşletmeniz için yeni minibüs, minibüs ve taksi satın almak için kullanabileceğiniz bir işletme kredisidir. Plaka kredisi sadece araç alımlarında değil; Yedek parça, servis, onarım, bakım ve yakıt giderleri için kullanabilirsiniz.

Bankandan Destek Açıklaması (Twitter)

19 Mart 2021’de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüccar ve zanaatkarlar için yeni tüccar destek paketlerinin olacağını duyurdu.

KOSGEB Ziraat Bankası Destek Kredileri 2022

KOSGEB Destek Kredileri, geçmişte KOSGEB desteğinden yararlanan veya KOSGEB Kredi Faiz Destek Programlarından KOBİ’lere yönelik olarak yararlanan işletmeleri desteklemek amacıyla verilen kredilerdir. KOSGEB destek kredileri uygun faiz oranları ve uygun ödeme seçenekleri ile sunulmaktadır. Kredi desteğinin özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Krediyi kullanacak tacirlerin KOSGEB veri tabanında kayıtlı küçük ve orta ölçekli işletmeler olması gerekmektedir.
  • Kullanılacak krediler indirimli faiz oranı ile nakit olarak yapılmaktadır.
  • İşletme sermayesi desteği, ihracat finansmanı desteği, istihdam desteği, makine teçhizat kredisi desteği gibi alanlarda acil destek sağlanabilmektedir.
  • KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kredi faizinin bir kısmının veya tamamının KOSGEB tarafından karşılandığı kredilerdir.

KOSGEB destek kredisi hakkında Ziraat Bankası şubelerine giderek banka şubelerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Esnaf Kefalet Kredileri 2022 (Güncel Gelişmeler)

20 Aralık 2021 tarihine kadar kullanılan tacirlerin kefalet borçları ertelenmiştir. Halkbank aracılığıyla kullanılan bu kredinin özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Halkbank tarafından kooperatif garantili düşük faizli işletme kredileridir.
  • Kredinin vadesi maksimum 5 yıl olup, faiz oranı yıllık %9,5’tir.
  • Kullanabileceğiniz maksimum kredi tutarı 200 bin TL’dir. (Kişisel kullanım için.)
  • Kredi taksitleri üçer aylık taksitler halinde ödenmektedir.
  • Kredinin kullanılabilmesi için konut veya işyerinizin kooperatif bölgesi içinde olması gerekmektedir.
  • İlk olarak, bir krediye başvurmak için bir tüccar ve bir sanatçı olmanız gerekir.
  • Tüm başvuru aşamaları, kooperatif ortaklığı koşulları, başvuru aşamaları ve hesaplama tabloları için Esnaf Kefalet Kredisi 2022 bölümüne gitmeniz yeterli. (Tüm güncel gelişmeleri buradan detaylı olarak takip edebilirsiniz.)

Esnaflara Özel Kredi Kartları (Bankkart Başak Girişimci)

Hem banka hem de kredi kartları! BankKart girişimci kredi kartını hem banka kartı hem de kredi kartı olarak kullanabilirsiniz. POS cihazlarında işlem yaparken kredi kartı veya banka kartı seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

Bankkart Başak Girişimci / Kurumsal Ücretler:

İşlem%1İşlemAsgari TutarAsgari OranAzami
Tutar
Azami
Oran
Yıllık Ücret280 TL280 TL
Ek Kart Ücreti140 TL140 TL
Yurt dışı Nakit Avans Ücreti (USD)%1%1
Yurt içi Nakit Avans Ücreti%1%1

BankKart Başak kredi kartının özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Bayilerinize veya müşterilerinize yapılan hizmet veya mal satışına ait faturaların Mikro DBS ile otomatik olarak tahsil edilmesini sağlayan nakit yönetimi hizmetidir.
  • İş harcamalarınızın tutarına göre internet şubesi üzerinden kart limitinizi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
  • Gider raporu detaylarına Ziraat Bankası internet şubesinden ulaşılabilir.
  • Ana kartınıza bağlı olarak ek kartınızın hangi sektörlerde alışveriş yapacağını belirleyebilirsiniz.
  • Çalışanlarınıza çıkardığınız ek kartların hangi sektörlerde harcanabileceğini belirleyebilirsiniz.
  • İş yeriniz için satın aldığınız ürün veya hizmetler için kredi kartınıza ek limit koyabilirsiniz.
  • BakKart üye işyerlerinden işletmeniz için taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
  • Nakit çekebilir veya yurtiçinde ve yurtdışında alışveriş yapabilirsiniz.
  • Alışverişleriniz için BankKart TL kazanabilirsiniz.
  • Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri bölümüne gidip müşteri hizmetleri numarasını arayarak BankKart hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Esnaflara Özel KMH Hesabı (Faiz Oranı ve Hesaplama)

Kredili mevduat hesapları, çek hesabınız için tanımlanan ek bir kredi ürünüdür. Hesabınızda hiç paranız olmasa bile bu hesapta para harcayabilirsiniz. Ek hesap, kredili mevduat hesabı, negatif hesap ve ön ödeme hesabı olarak da bilinir.

Ek hesap ile işletmenizin tüm masraflarını karşılayabilirsiniz. Ticari kredilerden farkı, faizin günlük olarak işlenmesidir. Dilerseniz 12 ay vade ile taksitli nakit kullanma fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Faiz oranları, hesaplama ve başvuru koşulları gibi tüm detaylara Ziraat Bankası ek hesap bölümünden ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası taksitlendirmesi (12 ay) için ek hesap hesaplaması:

Kullanılan MiktarTaksitToplam Ödeme
1.000 TL96,76 TL1.161,05 TL
2.000 TL193,51 TL2.322,18 TL
3.000 TL290,27 TL3.483,21 TL
4.000 TL387,03 TL4.644,33 TL
5.000 TL483,78 TL5.805,43 TL
6.000 TL580,54 TL6.966,51 TL
7.000 TL677,30 TL8.127,55 TL
8.000 TL774,05 TL9.288,63 TL
9.000 TL870,81 TL10.449,69 TL
10.000 TL967,57 TL11.610,79 TL

Ziraat Bankası’ndan ticari kredi; Faiz oranları, hesaplamalar, kredi destekleri ve kampanyalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki bölümden bize yazabilirsiniz. Sorunuz kısa süre içinde cevaplanacaktır.

Caner Şimşek

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.