Grup, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata tam ve eşit katılımını sağlama hedefine, gönüllü sanatçılar ve yetenekli engelli bireyler eşliğinde ulaşmayı amaçlar. Düşler Akademisi öğrencileri ile profesyonel gönüllü müzisyenlerden oluşan grup, bu ikili etkileşim içerisinde, engelli bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratır. Katılımcılarının üretken bireyler olarak hayata farklı bir pencereden bakmalarını, gelir elde etmelerini, profesyonel ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesini hedefler.
Social Inclusion Band bünyesinde yer alan engelli gençlerin her biri, enstrüman ve vokal gibi alanlarda gönüllü müzisyenlerin, müzik terapistlerinin ve eğitmenlerin ücretsiz olarak verdiği eğitimlerden faydalanır ve sahip oldukları “sanatçı kaşesi” ile gelir elde eder.
Social Inclusion Band, katılımcılarının hayatında yarattığı pozitif değişimin yanı sıra toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratmak amacına hizmet eder. Grup üyesi gençlerin başarı öykülerinden yola çıkarak, engellilik konusundaki olumsuz toplumsal önyargıları, sanat ve medya aracılığıyla ortadan kaldırmak hedefini benimser. Social Inclusion Band, uyguladığı açık davet ile pek çok toplumsal duyarlılığa sahip sanatçıyı değişimin bir parçası olmaya çağırır.
2010 yılında kurulan Social Inclusion Band, bugüne dek Akbank Caz Festivali, Rock’n Coke, İKSV Caz Festivali, Geleneksel Bebek Şenliği, Efes Pilsen One Love Festivali, Vodafone Freezone Konserleri gibi pek çok önemli organizasyonda sahne aldı. Moby, Limp Bizkit, Simon Bolivar Orkestrası, Şebnem Ferah, Bengü, Babazula, Cahit Berkay, Deniz Güngör, Kürşat Başar, Burçin Büke, Selen Servi ve Güntaç Özdemir gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaştı ve pek çoğuyla birlikte müzik yapma olanağı buldu. Grup, kurulduğu günden bu yana aylık Babylon konserlerinde izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor.
İletişim:
Social Inclusion Band’in etkinliklerine katılmak veya etkinliklerinize davet etmek isterseniz, İletişim Koordinatörü Nisan NECİMOĞLU ile irtibata geçebilirsiniz.
E-posta: nisan@duslerakademisi.org Tel: 0506 377 5852
Düşler Kumpanyası ilk oyununda en evrensel duygu olan aşk üzerinden yola çıkarak “Bir Aşk Hikayesi” adlı oyunla seyirci karşısına çıktı. “Bir Aşk Hikayesi” uluslararası engelli festivali olan “Çılgın Sanat Festivali”nde sahnelendi.
Düşler Akademisi’nin bir alt projesi olarak hayata geçen Düşler Mutfağı, bir yandan Düşler Akademisi’nin toplumsal katılım amacını desteklerken, bir yandan gelir getirici bir model oluşturmayı hedefler.
Düşler Akademisi’nin alt projelerinden biri olan DA Film Production, engelli bireyleri sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla, gönüllü ve engelli bireylerin desteğiyle 2012 yılında kurulmuştur. DA Film Production profesyonel anlayışla çalışan bir ekibe sahiptir . Ekipte işitme ve bedensel engelli bireyler, profesyonel gönüllüler ile beraber çalışılmaktadır.
“Herkes için müzik!” sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band, Düşler Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen bir alt projedir. Bir performans grubu olan Social Inclusion Band, müziğin tarih boyunca her toplumda ve kültürde insanları bir araya getiren evrensel bir dil oluşundan hareket eder.