En İyi Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyeleri, Markalar ve Kullanıcı Yorumları

Modern hayatın günlük hayatımıza getirdiği pek çok kolaylık ve avantajın yanı sıra ne yazık ki birçok olumsuz etkisi de bulunmaktadır. Stres sonrası üstesinden gelinemeyen ve asla bitmeyen yapılacaklar listesi hayatımızı sıradanlaştırıyor ve daha da kötüsü kendimize ayıracağımız zamanı engelliyor. Ancak böyle karamsar bir tablo çizmeye gerek yok. Nitekim gelişen teknoloji, eskiden önemli bir iş yükü olan birçok faaliyetin sorumluluğunu da üstleniyor.
Akülü elektrikli süpürgeler, geleneksel elektrikli süpürgelere göre birçok avantaja sahiptir. Şarjlı dikey elektrikli süpürgeler, kullanımları çok daha rahat olduğu için ergonomik yapıları ile ön plana çıkmaktadır. Tek elle bile kullanılabilen şarjlı dikey elektrikli süpürgeler, geleneksel elektrikli süpürgelerin ulaşamadığı noktalara da erişim sağlıyor. Öte yandan yüksek emiş güçlerinin yanı sıra çalışma esnasında minimum seviyedeki ses seviyeleri ile çok daha konforlu bir temizlik deneyimi sunarlar. Şarjlı dikey elektrikli süpürgeler, tasarım açısından evinizdeki en şık elektronik cihaz olmaya adayken, depolama açısından da büyük kolaylık sağlıyor. Nitekim bu özelliklerinin yanı sıra kullanıcılarına daha birçok avantaj getiren şarjlı dikey elektrikli süpürgelere yakından bakmak yerinde olacaktır.

İçindekiler
- 1 Şarjlı Dikey Süpürge Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- 2 Şarj Olma ve Kulanım Süresi
- 3 Başlık Aparatları
- 4 Emiş Gücü ve Watt
- 5 Ergonomik ve Fonksiyonel Kullanıma Uygunluk
- 6 Toz Haznesi
- 7 Garanti Süresi ve Teknik Servis Ağı
- 8 En İyi Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyeleri
- 9 Dyson V7 İncelemesi
- 10 Dyson V8 Absolute İncelemesi
- 11 Dyson V10 İncelemesi
- 12 Dyson V11 İncelemesi
- 13 Miele Triflex HX1 İncelemesi
- 14 Samsung Jet VS9000 İncelemesi
- 15 Bosch BCS61113 İncelemesi
- 16 Xiaomi G9 İncelemesi
- 17 Roidmi S1 Special İncelemesi
- 18 Philips SpeedProMax İncelemesi
- 19 Deerma VC20 Plus İncelemesi
- 20 Vestel Yıldız S8500 Y İncelemesi
- 21 Sıkça Sorulan Sorular
- 22 Şarjlı Süpürge Duvara Nasıl Monte Edilir?
- 23 Şarjlı Süpürge Mi Robot Süpürge Mi Tercih Etmeliyim?
- 24 Şarjlı Süpürge İle Detaylı Ev Temizliği Yapılır Mı?
- 25 Sonuç
Şarjlı Dikey Süpürge Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şarj Olma ve Kulanım Süresi
Şüphesiz adından da anlaşılacağı gibi elektrikli süpürge satın almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ürünün tam kapasite şarj süresi ve bu şarj ile ne kadar süre kullanılabileceğidir. Nitekim bu nokta, satın alacağınız üründen alacağınız performansı doğrudan etkiler.
Çok büyük bir eviniz var ve tüm yaşam alanınızı süpürmek ortalama 40 dakika sürüyor. Ancak tek şarjla şarj edilebilir dikey elektrikli süpürgenin kullanım süresi 30 dakikadır. Bu tür tatsız durumlarla karşılaşmamak için özellikle tek şarj ile alacağınız ürünün kullanım süresine dikkat etmelisiniz. Piyasadaki ürünler incelendiğinde şarjlı dikey elektrikli süpürgelerin genellikle 4-6 saat arasında tam şarj yaptığı ve kullanım süresinin 30 ile 60 dakika arasında değiştiği anlaşılmaktadır.
Başlık Aparatları
Şarjlı dikey elektrikli süpürgeler, kolay kullanımlarını evinizin her köşesinde sorunsuz ve sürdürülebilir bir şekilde sürdürmenizi sağlamak için tasarlanmıştır. Bu nedenle bu ürünleri tek elle ve rahat bir şekilde kullanmak kadar tüm yaşam alanlarınızda aktif rol oynamak çok önemlidir. Bu nedenle elektrikli dikey elektrikli süpürgelerinizin standart başlığının yanı sıra üçgen köşe başlığı, koltuk gibi mobilyalarınızı temizlemek için ince uzun başlığı ve hatta dar ve alçak giriş için hareketli başlık aparatının olup olmadığının belirlenmesi çok önemlidir. alanlar ürün paketine dahildir. Böylece elektrikli dikey elektrikli süpürgenizden en yüksek verimi alabilirsiniz.
Emiş Gücü ve Watt
Nitekim birçoğumuzun hatalı bilgilere sahip olduğu bu konuyu şarjlı dikey elektrikli süpürgeler sayesinde gözden geçirmemizde fayda var. Akülü elektrikli süpürge seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de ürünün emiş gücüdür. Ancak ürünün verimini bu noktada watt gücüne bakarak değerlendiremeyiz. Öyle ki watt gücü ürünün kullanım sırasında tükettiği enerjiyi, daha doğrusu ürün motorunun gücünü gösterir. Bu nedenle ürün motorunun gücü ile cihazın emiş gücü performansı arasında bir denge yoktur. Nitekim ürünün watt gücünün bir kısmı cihazı ısıtmak ve çeşitli elektrik devrelerini harekete geçirmek için kullanılmaktadır. Bu nedenle kablosuz süpürge satın almadan önce cihazın watt değerine değil emiş gücüne odaklanmanız çok daha doğru bir seçim yapmanızı sağlayacaktır.
Ergonomik ve Fonksiyonel Kullanıma Uygunluk
Akülü elektrikli süpürgelerin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de dağınıklık yaratmaması ve kullanım sırasında hantal bir makinenin sizi takip etmemesidir. Direkt temizlik yapacağınız alana gidebilirsiniz ve bunun için elektrikli süpürgenizin kablo uzunluğu veya temizleyeceğiniz alana en yakın prizi umurunuzda değil. Öte yandan geleneksel elektrikli süpürgelere göre çok daha hafif olan şarjlı dikey elektrikli süpürge kullanırken vücut duruşunuzu koruyacak ve olası yaralanmaları önlemiş olacaksınız.
Toz Haznesi

Kullanıcıların elektrikli süpürge tercihlerini doğrudan etkileyen bir diğer önemli detay ise bu ürünlerin toz torbalı olup olmadığıdır. Aslında kullanıcılar bu noktada ikiye bölünmüş gibi görünüyor. Toz torbalı şarjlı dikey elektrikli süpürge tercih eden kullanıcılar için bu noktada en önemli argüman bu ürünlerin toz sızdırmamasıdır. Ancak unutulmamalıdır ki torbasız elektrikli süpürgeler de oldukça kaliteli bir filtreleme sistemine sahiptir.
Torbasız akülü süpürge seçmeden önce haznenin kapasitesine dikkat etmeniz çok daha sağlıklı bir seçim yapmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle her iki ürünü de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu noktada gözden kaçırılmaması gereken en önemli detay toz torbalı şarjlı dikey elektrikli süpürgelerin uzun süreli kullanımla birlikte ekstra bir maliyet getirmesidir. Nitekim doldurulan toz torbaları boşaltılabilse de bu hem sağlıksız hem de kalıcı bir çözüm değil. Bu nedenle toz torbalı bir ürün tercih ediyorsanız, satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler listenize eklemeyi unutmayın, periyodik olarak toz torbası almanız gerekir.
Garanti Süresi ve Teknik Servis Ağı
Elektronik ev aletleri arasında günlük olarak en çok kullanılan ürünler arasında yer alan şarjlı dikey elektrikli süpürgeler bir çoğumuzun favori ürünleri haline gelmiştir. Nitekim kolay kullanımı sayesinde elimizden düşürmediğimiz bu ürünleri düşürdüğümüzde bu ürünün eksikliğini ciddi anlamda hissedebiliyoruz. Bu nedenle akülü elektrikli süpürge satın almadan önce ürünün garanti süresi, yaşadığınız şehirde yetkili servisi olup olmadığı ve servis süresi gibi teknik detaylara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

En İyi Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyeleri
Dilerseniz elektrikli süpürgeleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra öne çıkan özellikler ve kullanıcı yorumları çerçevesinde en iyi elektrikli süpürge önerilerine yakından bakabiliriz.
Dyson V7 İncelemesi

- Tüm zeminlerde etkili temizlik
- ergonomik olmak
- tetik sistemi
- Kısa pil ömrü
Akülü elektrikli süpürge denilince akla ilk gelenin Dyson olduğuna şüphe yok. Kurulduğu 1993 yılından bu yana Dyson, özellikle toz torbasız ürünlerde emiş gücünü kaybetmeden tasarladığı cihazlarla marka değerini giderek artırmayı başarmıştır.
Yaklaşık 3,5 saatte tam şarj sağlayan V7, 30 dakikalık bir kullanım ömrü sunuyor. Bu sayede bir önceki modeli olan V6’ya göre yaklaşık %30’luk bir kullanım verimliliği sağlayan V7, evinizdeki tüm katlarda mükemmel bir süpürme deneyimi sunuyor. Öte yandan ergonomik yapısı sayesinde tek hareketle el süpürgesine dönüşebilen V7, araba ve koltuk temizliğinde de önemli görevler üstleniyor.
Dyson V7 ile ilgili kullanıcı yorumları da oldukça olumlu. Ürünün şarj süresi ile detaylı temizlik işlemlerinde de kullanılabileceğini belirten birçok kullanıcı, Dyson V7 ile daha önce yaşamadıkları bir vakumlama deneyimi yaşadıklarını da belirtti. Tüm bunlara ek olarak yan aparatları ile yüksek emiş gücünü çok daha etkin hale getiren Dyson V7, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ve tavsiye edilen şarjlı dikey elektrikli süpürgeler arasında yer almaktadır.
Dyson V8 Absolute İncelemesi

- Kompakt olun
- Cihaz çeşitleri
- Üst modellerden daha küçük toz haznesi
- tetik sistemi
- uzun şarj süresi
Dyson, V8 modeliyle elektrikli süpürge konseptine getirdiği yenilikleri V7 ile daha da ileriye taşıdı. Dyson, tasarladığı her yeni üründe aktif kullanım süresini çok daha etkin hale getirmeye çalışmaktadır. Bu noktada V8, 40 dakikaya kadar düşmeyen emiş gücü ile hemen hemen tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir seviyeye ulaştı. Öte yandan V8’in bir diğer artısı da 0,54 lt toz kapasitesine sahip olması.
Tüm bunlara ek olarak Dyson V8, kutu içeriğini oldukça genişletmiş ve cihaza çeşitli aparatlar eklemiş. Bu ürünler arasında en dikkat çekeni hızlı açılabilen kombinasyon aparatlarıdır. Bu aparat sayesinde 2 farklı nozul arasında hızlı geçişler yaparak zamandan tasarruf edebilir ve vakumlama deneyiminizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. Dyson V8 Absolute, yüksek filtreleme, el değmeden hazne boşaltma ve kullanım ihtiyaçlarınıza göre maksimum ve güçlü mod seçenekleri ile çalıştırma seçenekleri ile benzersiz bir vakumlama deneyimi sunuyor. Dyson V8, kullanıcılarından tam puan alarak klasik elektrikli süpürgelerin ayakkabılarını geride bırakan ilk ürün olmayı başardı.
Dyson V10 İncelemesi

- güçlü emiş
- Her zeminde etkili temizlik
- Cihaz çeşitleri
- Evcil hayvan tüylerinde etkilidir
- Fiyat
- Tetik sistemi
Dyson, V10 modeliyle kablosuz ve dikey elektrikli süpürge endüstrisinde marka değerini ve başarısını açıkça ortaya koydu. Bu sektörde kendisiyle rekabet halinde olan Dyson, V10 modelini önceki modellerine göre çok daha üst bir seviyeye taşımış durumda. 3.5 saatlik şarj süresi ile 60 dakikalık kullanım süresi sunan V10, bu anlamda ciddi bir ilerleme kaydediyor. Güç modu olarak 3 farklı seçeneğe sahip olan Dyson V10, duvar braketi modelindeki çekmece sistemini geliştirerek ürününün duvar braketine otomatik olarak kenetlenmesini sağlıyor.
Dyson V10 ile ilgili kullanıcı yorumları ise ürünü farklı bir noktada değerlendiriyor. Genellikle evlerinde evcil hayvan besleyen kullanıcılara göre Dyson V10 bu anlamda rakipsiz bir vakumlama imkanı sunuyor. Ürünün yüksek emiş gücü sayesinde hiç olmadığı kadar temiz bir yaşam alanına sahip olduklarını belirten kullanıcı yorumlarına göre Dyson V10, evcil hayvanı olanlar için tercih edilebilecek en iyi ürün olarak öne çıkıyor.
Dyson V11 İncelemesi

- onun tasarımı
- Çeşitli aparatlar
- İyi temizlik sağlayın
- Uzun şarj
- tetik sistemi
Şarj edilebilir dikey elektrikli süpürge Dyson V11, daha çok enerji ve verimliliğe odaklanan bir cihazdır. 4,5 saatte tam kapasite şarj olan Dyson V11, 60 dakikalık kullanım süresi sunuyor. Dyson V11, cihazın üst gövdesinde bulunan dijital panelden kullanım sırasında cihazın enerjisini otomatik olarak gösterir. Böylece cihazın enerjisini takip ederek, kullanım sırasında da beklenmedik bir şarj sonu sürprizi ile karşılaşacaksınız. Dyson V11’in en önemli özelliklerinden biri de çalıştığı katı tespit etmesi ve zemine en uygun güç modunu otomatik olarak kullanması. Böylece Dyson V11 aynı enerji ile çok daha fazla alanı süpürebilir ve çok daha uzun kullanım imkanı sunar.
Miele Triflex HX1 İncelemesi

- Pil ayrı olarak şarj edilebilir
- PowerUnit tek başına kullanılabilir
- ömür boyu hijyenik filtre
- 60 dakika sürekli çalışma
- O hareketsiz oturabilir
- Uzun şarj
Miele Triflex HX1 Akülü Elektrikli Süpürge dayanıklıdır ve normal bir elektrikli süpürge kadar iyi bir çekme gücüne sahiptir. Bu el tipi ve şarj edilebilir ürün ergonomik tasarımı ile dikkat çekiyor. Parçaların kolayca bir araya getirilebiliyor olması, ürünün pratik bir kullanıma sahip olduğunu kanıtlıyor. Pil ve toz kutusundan oluşan PowerUnit, tutamağın altına yerleştirildiğinde manevra yapmak kolaydır. Ulaşılması zor yerlere kolayca girebilen elektrikli süpürge, vakumlayarak tüm tozu emer. Powerunit solo modu ile kırıntılar güçlü bir şekilde çekilir. Çok yüksek Vortex emiş gücü teknolojisine sahip olan bu ürün, konforlu bir temizlik sağlar.
Kesintisiz 60 dakika çalışabilen elektrikli süpürge, değiştirilebilir lityum iyon pil teknolojisine sahiptir. 170 Watt güç ile çalışan elektrikli süpürgede 3 kademeli sürgülü düğme bulunur. Geniş fırçası tüm yüzeyler için idealdir. Hijyenik ömür boyu filtresi sayesinde uzun ömürlüdür ve yüksek toz tutma kapasitesine sahiptir. Süpürgenin güç ünitesi kısmı, hem üst hem de alt parçalara takılarak kullanılabilir. Bu da süpürgenin temizlenecek alana göre şekil değiştirdiği anlamına gelir. Powerunit tek başına kullanarak küçük alanların pratik bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur. Sadece güç ünitesini borusuz ve elektrikli fırçasız kullanmak size birçok noktada kolaylık sağlayacaktır. Toz haznesi tek bir dönüş hareketi ile açılır ve biriken tozlar çöp kutusuna boşaltılır. Elektrikli süpürgenizi bıraktığınız yerde priz olmasına gerek yoktur. Çünkü pilin cihaz dışında şarj olma özelliği vardır. Kullanıcılarından da tam not alan Miele Triflex HX1 Akülü Süpürge, mükemmel bir emiş gücüne sahip.
Samsung Jet VS9000 İncelemesi

- Tetik sistemi yok
- hafif ol
- Uzun pil ömrü
- Şarj standında çift pil girişi
- Şarj istasyonu ve aletleri çok fazla yer kaplar.
- Küçük toz haznesi
Jet VS9000 elektrikli süpürge ile Samsung, diğer ev eşyalarında olduğu gibi şarjlı elektrikli süpürgelerinde de oldukça iddialı. 2,8 kilogram ağırlığı ile bu elektrikli süpürge aynı fiyat bandındaki rakiplerine göre oldukça hafiftir. Hafif olmasının dezavantajları genellikle pil ömrünün kısalmasına veya kalitesiz malzeme kullanımına neden olsa da bu akülü elektrikli süpürge ile bunu söylemek pek mümkün değil. 3.5 saatte tamamen şarj olabilen bu elektrikli süpürge, en düşük kullanım modunda 1 saat kesintisiz süpürme imkanı sağlıyor. Samsung’un iddialarına göre pil kapasitesi 5 yıl sonra bile %70’lerde kalıyor. Normalde, elektrikli süpürgeler için önerilen süre, pili her 2 yılda bir değiştirmektir. Bu açıdan bakıldığında Samsung başarılı bir iş çıkarmış gibi görünüyor.
Aynı fiyat aralığındaki Dyson akülü elektrikli süpürgeler ile karşılaştırırsak bize göre en büyük artısı tetik sisteminin olmaması, yani sürekli olarak elektrikli süpürgenin çalışması için bir tuşa basıp basılı tutmanız gerekmiyor. Emiş gücü V11 ile aynı, fiyatları da hemen hemen aynı. Dyson gibi kaliteli bir makineye sahip olmak istiyor ancak tetik sistemi olmayan daha hafif bir makine arıyorsanız, Jet VS9000 mükemmel bir seçim olabilir.
Dezavantajları hakkında konuşmak gerekirse, toz odası oldukça küçüktür. 0,5 litrelik toz haznesini sık sık boşaltmanız gerekecektir. Ayrıca şarj istasyonu ve aparatı diğer makinelere göre daha fazla yer kaplar bu yüzden şarj istasyonunu ve aparatını koymayı düşündüğünüz yerin yeterli büyüklükte olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Yurt dışı yorumları okuyup almak isteyen okuyucuları da önceden uyaralım; Yurtdışında satılan Jet VS9000 kutusundan çıkan motorlu paspas/paspas Türkiye’de satın alınan cihazların kutusunda bulunmaz. Ayrı olarak satın alınması gerekiyor ve fiyatı oldukça yüksek.
Bosch BCS61113 İncelemesi

- Yedek pil tutucusu var
- kaliteli olmak
- Ergonomik dizayn
- Kısa yürütme süresi
- Düşük kapasiteli çöp kutusu
Enerji açısından bakıldığında Bosch şarjlı dikey elektrikli süpürge, 4 saat 30 dakikalık tam kapasite şarj süresine sahiptir. Ürünün şık tasarımı ve yüksek filtreleme gücü, cihazın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.
Bosch BCS61113 akülü elektrikli süpürge, 0,3 litre toz kapasitesi ile fiyatına göre düşük bir hacme sahiptir. Ürünün kutusunda bulunan ekstra aparat ise cihazın çok daha geniş bir kullanım alanına sahip olmasını sağlıyor. Bosch BCS61113’ün artıları bu yöndeyken, kullanıcı incelemelerinin odaklandığı bazı olumsuz noktalar da var. Ürünün toz torbasının rakiplerine göre nispeten küçük olmasının yanı sıra iki elle çıkarılması da bir handikap gibi görünüyor. Öte yandan ürünün ağırlık merkezinin yukarıda yer alması, cihazın uzun süreli kullanımda yorduğu yorumlarına yol açtı. Ancak Alman teknolojisine sahip Bosch, tercih edilen bir ürün olarak her zaman ön plandadır.
Rakiplerine göre en önemli avantajlarından biri de harici pil desteğine sahip olması yani yedek pil alıp biri bittiğinde diğerini elektrik süpürgesi ile fişe takmaya devam edebilirsiniz.
Xiaomi G9 İncelemesi

- güçlü emiş
- Çeşitli aparatlar
- Uygun Fiyat
- ağır olmak
Son zamanların en popüler teknoloji markası olan Xiaomi, neredeyse her markanın ürettiği sürekli genişleyen şarjlı dikey elektrikli süpürgelerine bir yenisini daha ekledi. Xiaomi G9, standart bir şarj edilebilir dikey elektrikli süpürgenin sunduğu tüm olanakları sunar. Kablosuz ve geniş kullanımı, ergonomik yapısı ve şık tasarımıyla öne çıkan özelliklere sahip olan Xiaomi G9, 3,5 saatlik şarj ile 60 dakikalık kullanım sunuyor. Öte yandan kutu içerisindeki çeşitli daireler ile her katta ve zeminde kullanıma uygun olan Xiaomi G9, 3 farklı güç modu ile ihtiyacınız olan enerjiyi dengeli bir şekilde kullanmanıza imkan tanıyor. Xiaomi G9’un bu değerleri göz önüne alındığında ürünün bir fiyat performans cihazı olduğu anlaşılıyor.
Roidmi S1 Special İncelemesi

- hafif ol
- Başlıkların ve aparatların yeterliliği
- güçlü emiş
- Makul fiyat
- Küçük toz haznesi
Roidmi S1 Special, bugüne kadarki en iyi kablosuz elektrikli süpürgelerden biridir. Marka olarak Dyson, Samsung ve Xiaomi kadar bilinmese de elektrikli süpürge araştıran birçok kişi Roidmi markasını görmüş. Sadece 1,5 kilogram ağırlığındaki bu elektrikli süpürge ile 50 dakika boyunca kesintisiz temizlik yapılabilmektedir. Şarj süresi sadece 2,5 saattir.
270 derece dönebilen başlığa sahip olan Roidmi S1 Special, farklı başlıkları ile tüm süpürme işlemlerinizi yapmanıza yardımcı olacaktır. Güçlü bir emiş gücüne sahip olan bu elektrikli süpürgenin en büyük dezavantajı, 0,4 litrelik küçük toz haznesidir. Bu nedenle, her birkaç temizlikte bir toz haznesini boşaltmanız gerekecektir.
Red dot ve IF gibi birçok tasarım ödülüne sahip olan Roidmi S1 Special, çok fazla para ödemeden kaliteli bir elektrikli süpürgeye sahip olmak isteyenler için iyi bir seçim gibi görünüyor.
Philips SpeedProMax İncelemesi

- hafif ol
- Başlıkların ve aparatların yeterliliği
- güçlü emiş
- Makul fiyat
- Küçük toz haznesi
Philips Speed Pro Max, kablosuz ve dik elektrikli süpürgeler arasında bir diğer favori ürün olarak öne çıkıyor. Philips Speed Pro Max, 5 saatlik tam şarjın ardından 65 dakikaya kadar kullanım sunar. 0,6 litre toz kapasitesi ile standartların üzerinde bir hacme sahip olan Philips Speed Pro Max, toz haznesinin hijyenik olarak boşaltılmasıyla da öne çıkıyor.
Gelişmiş bir filtreleme sistemine sahip olan Philips Speed Pro Max’in en şaşırtıcı özelliği, elektrikli süpürge başlığında LED ışıklarının bulunması ve aynı zamanda bu başlığın 360 derece emiş kapasitesine ve özelliğine sahip olmasıdır. Yani diğer elektrikli süpürgelerden farklı olarak Philips Speed Pro Max, sadece üzerinde hareket ettiği zeminde değil, bulunduğu zeminin 360 derece çevresinde de oldukça etkili bir vakum işlemi gerçekleştiriyor.
Deerma VC20 Plus İncelemesi

- büyük toz haznesi
- ergonomik olmak
- Günlük kullanım için ideal
- Makul fiyat
- 22 dakika özerklik
Akülü ve dik süpürge alanında kullanıcıların en çok tercih ettiği modeller arasında yer alan Deerma VC20 Plus, minimal görünümü ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Öyle ki Deerma VC20 Plus, 1 kg’lık ana gövdesi ile çok basit bir kullanım sunuyor. Ürünün sade ama zarif tasarımı, Alman IF Tasarım Ödülü ve Kore K-Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Bu nedenle ürün yüksek noktaları temizlemek için idealdir.
Pakete dahil olan diğer temizleme başlıkları bu ergonomik ürüne fonksiyonel özellikler katmaktadır. Sadece 47 mm olan yer fırçası sayesinde hemen hemen tüm yatak, koltuk ve kanepelerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Deerma VC20 Plus’ın 4,5 saat şarj süresi ile 30 dakika civarında kullanım sunması, benzer ürünlere göre olumsuz bir özellik olarak değerlendiriliyor.
Vestel Yıldız S8500 Y İncelemesi

- Milli üretim var
- Uzun pil ömrü
- değiştirilebilir piller
- Makul fiyat
- Tetik sistemi yok
- Toz için küçük kap
Vestel Yıldız S8500 Y akülü elektrikli süpürge ile Vestel güzel bir başarıya imza attı. Bunun ana nedenlerinden biri, Xiaomi Mi tarafından yönetilen 1C ile benzer özelliklere sahip olması ve fiyatının daha uygun olmasıdır. Bu nedenle bu kısa incelememizde Xiaomi Mi 1C saplı ile karşılaştırmalar yaparak ilerleyeceğiz ve neden Xiaomi yerine bu ürüne yer verdiğimizi açıklayacağız.
Kesintisiz 60 dakika boyunca süpürebileceğiniz bu elektrikli süpürgenin toz haznesi aynı fiyat aralığındaki rakipleri kadar küçüktür. En iyi verimi almak için 0,35 litrelik toz haznesini birkaç geçişte bir boşaltmak gerekir. Hızlı ve yavaş olmak üzere iki modu vardır, yavaş modda çekim gücü çok iyi olmasa da motorlu kafası ile halılarda iyi iş çıkarır. Hızlı mod oldukça tatmin edici.
Vestel Yıldız S8500 Y elektrikli süpürgeyi Xiaomi Mi 1C tutacağı ile karşılaştırırsak, Vestel’de pil bir kartuşla birlikte gelir, bu nedenle kolayca değiştirilebilir, Xiaomi’de yerleşiktir. Yani pil sorunu yaşadığınızda Xiaomi’yi servise göndermelisiniz ama Vestel’den yeni pil alıp süpürmeye devam edebilirsiniz. Xiaomi’de Dyson’da olduğu gibi tetikleme sistemi var yani süpürürken o butona basılı tutmanız gerekiyor, Vestel’de butona bir kez basıyorsunuz ve kapatana kadar tekrar basmanız gerekmiyor. Bunlar genel performansı doğrudan etkileyen şeyler olmasa da kullanıcı için önemli ayrıntılardır.

Sıkça Sorulan Sorular
Şarjlı Süpürgenin Batarya Değişim Süresi Nedir ve Ne Zaman Yapılmalıdır?
Dikey şarjlı elektrikli süpürgeler, uzun süreli kullanım için tasarlanmalarının yanı sıra birçok avantajıyla da öne çıkıyor. Öte yandan şarjlı dikey elektrikli süpürgelerin toz torbasız bir yapıya sahip olması, bu cihazların nispeten ekonomik ve ergonomik bir kullanım sunduğu anlamına geliyor. Ancak özellikle ekonomik açıdan şarjlı bir dik elektrikli süpürge seçmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu ürünlerdeki pillerin belirli bir kullanım ömrüne sahip olmasıdır.
Dik akülü elektrikli süpürgelerin şarj süresi, ürünü ilk satın aldığınızda 1 saate kadar kullanım süresi sunsa da, ürünün kullanımına bağlı olarak bu süre giderek azalabilir. Hatta hemen hemen tüm elektronik cihazlarda meydana gelen bu durumun en bariz örneklerinden biri cep telefonlarıdır. Bu nedenle kablosuz elektrikli süpürgelerin kullanım süresinin azaltılması, ürünün yeni bir pile ihtiyaç duyma olasılığını artırır. Genellikle kullanıma bağlı olarak 1 ila 2 yıl arasında yeni pil ihtiyacı olan şarjlı dik süpürgelerin pil fiyatları da değişiklik göstermektedir.
Memnuniyetle kullandığınız üründe ileride sorun yaşamamak için ürünün kutusunda yedek pil olup olmadığını ve yedek pilin maliyetini önceden kontrol etmeniz çok önemlidir.
Şarjlı Süpürge Duvara Nasıl Monte Edilir?
Akülü elektrikli süpürgeler hakkında en sık sorulan sorulardan biri de ürünlerin duvara nasıl monte edileceğidir. Şarjlı dikey elektrikli süpürgelerin duvara montajı, ürünün sabit bir konumda sabitlenmesini ve ürünün sürekli olarak kullanılabilmesini sağlar. Ancak bu noktada gözden kaçırılmaması gereken çok önemli bir nokta vardır. Akülü dikey elektrikli süpürgelerin duvara monte aparatları paket içeriğinde yer alan parçalar arasındadır ancak bu parça sadece ürünü sabitlemek için değildir. Duvara monte elektrikli süpürgelerin duvara monte edilmesini sağlayan cihaz, cihazınız için bir şarj istasyonu görevi de görüyor.
Duvar braketi genellikle duvara 2 vida ile sabitlenir. Cihazın ön tarafında bulunan yuva ise şarjlı dik süpürgenizin gövdesi ile uyumlu ve cihazın hem sabit hem de şarjlı olmasını sağlayan bir yapıya sahiptir. Bu noktada kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer konu da bu parçanın duvara monte edileceği yerin bir elektrik prizine yakın olmasıdır. Genel olarak 1 metre ile 1.50 metre arasında değişen kablo uzunluklarına sahip olan bu cihazlar, ürünün konumlandırılması ve sağlıklı kullanımı için hayati önem taşımaktadır.
Şarjlı Süpürge Mi Robot Süpürge Mi Tercih Etmeliyim?
Son zamanların en popüler temizlik ürünlerinden ikisi olan dikey şarjlı elektrikli süpürgeler ve robotlu süpürgeler genellikle kullanıcıları bir tercih yapmaya yönlendiriyor. Ancak gerçekte her iki ürün de temelde süpürge olarak adlandırılsa da aralarında oldukça önemli farklar bulunmaktadır. Öncelikle bunun kullanıcı beklentileri ve temizlik kavramından ne anladıkları ile doğrudan ilgili olduğunu belirtmek gerekir. Öncelikle bu noktada bir seçim yapmadan önce her iki ürüne de sahip olmayan bir kullanıcı ile başlayabiliriz.
Robot süpürgeler gün boyunca planlandığı gibi yaşam alanlarınızı sürekli olarak süpürür ve mekanı belli bir temizlik standardına getirir. Ancak robot süpürgelerin evinizin genel ve detaylı temizlik ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğu da şüphe götürmez. Öte yandan robot süpürgeler sadece bir bölgenin temizlenmesi gerektiğinde kullanılabilecek ürünler değildir. Soruya bu açıdan bakıldığında, şarj edilebilir bir dik elektrikli süpürgenin robot elektrikli süpürgeye göre çok daha fazla tercih edildiği görülmektedir. Hatta çok daha yüksek emiş gücüne sahip olan bu şarj edilebilir dikey elektrikli süpürgeler, zemin dışındaki yerleri de temizleme özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu nedenle bu iki ürüne de sahip olmayan bir kullanıcı için öncelikle şarjlı bir dik elektrikli süpürge tercih edilmelidir. Ancak robot süpürgelerin yaptığı iş hafife alınacak bir iş değil. Özellikle küçük çocukların ve evcil hayvanların bulunduğu bir evde robot süpürgeler hayat kurtarıcıdır.
Öte yandan bu soruya ekonomik salgınlar üzerinden de cevap verilebilir. Hem şarj edilebilir dik bir elektrikli süpürgeye hem de bir robot elektrikli süpürgeye sahip olmak, bütçesi olan her kullanıcı için gereksiz olmayacaktır. Aslında kullanım alanları ve işlevleri bakımından birbirinden tamamen farklı olan bu iki üründen hangisini tercih etmek, kullanıcının birçok detayı göz önünde bulundurarak karar verebileceği bir durumdur.
Şarjlı Süpürge İle Detaylı Ev Temizliği Yapılır Mı?
Akülü elektrikli süpürge satın almadan önce kullanıcıların en sık sorduğu sorulardan biri bu ürünlerle genel ve detaylı bir temizlik yapılıp yapılmadığıdır. Aslında bu sorunun cevabı, yaşam alanınızın büyüklüğü ile alacağınız şarjlı dik elektrikli süpürgenin özellikleri uyumluysa olumlu olarak yanıtlanabilir. Aslında akülü elektrikli süpürgenin daha detaylı temizleme seçeneği ve halı üzerinde yüksek filtreleme gücü, özellikle kullanım süresi ve emiş gücü varsa, bu ürünlerle evinizin detaylı temizliğini klasikten çok daha eğlenceli bir şekilde bu ürünlerle yapabilirsiniz. elektrikli süpürgeler.

Sonuç
Akülü dik elektrikli süpürgeler hakkında sizin için ayrıntılı olarak tartıştığımız bu kılavuzdaki sonuçlar çok net ve anlaşılır. Her şeyden önce, evinizde son teknoloji bir elektrikli süpürgeniz olsa bile, şarj edilebilir dik bir elektrikli süpürgeye sahip olmanın faydaları çoktur. Aslında, dikey şarjlı elektrikli süpürgelerin kullanımı geleneksel elektrikli süpürgelere göre çok daha kolaydır ve ayrıca daha önce hiç yaşamadığınız bir temizlik deneyimi sunarlar. Şık tasarımı ile evinizin merkezi olmayı hak eden şarjlı dikey elektrikli süpürgeler, sessiz çalışması ve yüksek emiş gücü ile konforunuzu artırıyor. Öte yandan şarj edilebilir dikey elektrikli süpürgeler, sadece küçük ölçekli ve günlük kullanım için değil, doğru seçildiğinde genel temizlik için de rahatlıkla kullanılabilir. Klasik elektrikli süpürge arızası olan veya değiştirmeyi düşünen kullanıcılar bunu fırsat bilerek hazırladığımız rehber kapsamında sınavlarını yaparak şarjlı dik süpürgeye sahip olmalıdır.
- 5 En İyi Türk Kahvesi Makinesi Önerisi 2022 Hangisi Köpüklü? - July 20, 2022
- 5 En İyi Tost Makinesi Tavsiye 2022 [Granit, Döküm, Mini] - June 28, 2022
- 5 En İyi Powerbank Tavsiye 2022 [Taşınabilir Şarj 10000 mAh] - June 28, 2022